Wat houdt IT development in?

Als je het hebt over IT development dan denken de meeste mensen dat het gaat om slimme programmeurs die ingewikkelde codes aan het typen zijn op een computer. Uit deze codes typen komen meestal slimme software producten. En IT development is precies dat. Je leest hier meer over IT development en wat het inhoudt. 

Wat is bij IT development het verschil tussen soft- en hardware?

Als je kijkt naar de basis dat wordt er onderscheid gemaakt tussen software- en hardware. Spreek je over hardware dan zijn dit fysieke apparaten welke te gebruiken zijn met een computer. Heb je het over software dan is dit niet een fysiek apparaat, maar een verzameling van allerlei codes. Het beste voorbeeld van software is het Microsoft Office pakket. Je installeert het op de computer, hardware, en je opent het programma. Overigens is software ook te openen via een webbrowser. Dit noemt men ook wel een webapplicatie. Eén van de voordelen hiervan is dat je geen installatie nodig hebt op je computer.

IT development is niet alleen het bouwen van een software product

Bij IT development bestaat het niet alleen maar uit bouwen van het software product. Dus het schrijven van code. IT development bestaat uit veel meer dan dat en alle stappen zijn ontzettend belangrijk om tot een succesvol product te komen. Wat zijn deze fases van development en wat houden ze in?

De eerste fase is het ontwerp

Ten eerste komt het ontwerp om de hoek kijken. Wat zijn de wensen van de opdrachtgever? In deze fase wordt er besproken welke problemen het software product moet oplossen voor de eindgebruiker. Daarnaast worden de functionaliteiten besproken welke essentieel zijn. Door middel van een grondige inventarisatie wordt er meestal een wireframe gemaakt. Een wireframe is een schematische weergave van hoe het uiteindelijk product er moet komen uit te zien. Alles wordt zodoende visueel gemaakt.

In de volgende fase wordt het product opgebouwd

Na de ontwerpfase komt de bouwfase binnen de IT development. Hier worden de programmeurs aan het werk gezet en bouwen het concept om tot een product. Dit werd voorheen gedaan door back-end programmeurs en front-end programmeurs. Nu in onze huidige wereld is het onderscheid tussen back-end en front-end enorm vervaagd. Dat komt omdat de gebruikersomgeving en de achterkant van de code steeds meer met elkaar verbonden zijn. Bij het maken van een software product komen er verschillende programmeertalen bij kijken zoals PHP, Ruby, Javascript en Java.

De testfase is een belangrijke fase binnen IT development

Na de bouwfase binnen IT development volgt de testfase. Het is een van de belangrijkste fases in het proces. Dat is vooral het geval als verschillende ontwikkelaars aan hetzelfde product werken. Belangrijk is dat alle onderdelen goed met elkaar kunnen samenwerken. De programmeurs testen zelf het product, maar dat doen ook de eindgebruikers.

Tot slot de onderhoudsfase

Is iedereen tevreden dan moet het product onderhouden worden. Dat gebeurt omdat het product goed moet blijven werken, ook als er in een andere omgeving gewerkt gaat worden. Software producten zijn nooit af. Ze zullen altijd onderhouden en doorontwikkeld moeten worden door IT development.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *