Heb ik speciale sport oordopjes nodig bij het sporten?

Veel mensen luisteren graag naar hun eigen muziek tijdens het sporten. Heerlijk om buiten te fietsen of hard te lopen met muziek in je oren. En als je in de sportschool bezig bent kan het net zo fijn zijn om muziek te luisteren die past bij wat je aan het doen bent. Speciale sport oordopjes zijn dopjes met specifieke functies die handig zijn tijdens het sporten. Wat die functies zijn leggen we je hier uit. De dopjes kun je natuurlijk ook prima gebruiken als je niet aan het sporten bent. Ook dan zijn de extra functies fijn om te gebruiken.

Vrij kunnen bewegen tijdens het sporten

Bij sport oordopjes is het belangrijk dat ze je niet belemmeren in je bewegingsvrijheid. Dan kunnen oortjes zonder snoer heel handig zijn. De exemplaren met snoer raken snel in de war of vallen uit als jij een abrupte beweging maakt tijdens het sporten. Kijk dus voor dopjes zonder snoer met eenvoudige bediening op de dopjes zelf zodat je tijdens het sporten niet je telefoon hoeft te pakken als je van nummer wilt wisselen of het volume wil aanpassen.

Sport oordopjes blijven stevig zitten

Niks zo vervelend als oortjes die niet goed blijven zitten. Dat is al gedoe als je gewoon op de bank muziek ligt te luisteren en al helemaal als je op de loopband staat of buiten aan het wielrennen bent. Zorg voor oortjes die diep genoeg je gehoorgang in gaan en daar ook comfortabel blijven zitten. Ook in je gehoorschelp moeten ze prettig en stevig zitten. Er zijn leveranciers die verschillende maten eartips standaard leveren bij je oordopjes. Zo heb je altijd een eartip die past en kun je je lekker uitleven tijdens je training.

Dopjes die tegen vocht en een stootje kunnen

Sport oordopjes moeten tegen vocht kunnen. Zowel regen als zweet. Het materiaal moet tegen een stootje kunnen en niet bij de eerste zweetdruppels wit uitslaan of de oordopjes alsnog uit je oren laten vallen omdat ze te glad zijn geworden. En als je onderweg tijdens het buiten sporten in een regenbui terecht komt is het wel fijn als je oortjes het blijven doen. De meeste exemplaren zijn niet geschikt om mee te zwemmen en dus niet volledig waterproof. Mocht je dat willen dan zijn er vast mogelijkheden. Denk er dan wel aan dat je ook je telefoon veilig mee het water in moet nemen.

Sport oordopjes die je een extra boost geven

Draadloze oortjes hebben vaak functies die het sporten voor jou net wat aangenamer maken. Zo kun je geluiden van buitenaf buiten sluiten of juist ervoor kiezen om door je muziek heen ook de instructies van je sportleraar te kunnen horen. Bij sport oordopjes kan het fijn zijn als je de lage tonen kun benadrukken zodat de stevige beat van de muziek je een extra boost geeft om alles uit je training te halen. Zo breek je makkelijk al je persoonlijke records en haal je in no time je doelstellingen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *